Från ung företagare till erfaren företagare

Standard

Här på vår sajt får du tips och råd hur du startar och lyfter ditt första företag. UF, Ung företagsamhet, är ett skolprojekt som kan drivas under grundskolan eller gymnasiet. Du kan testa på att driva ett företag under säkra former och utveckla dina produkter utan att riskera något. UF kan sedan bli fröet till ditt riktiga företag.

Det är svårt att veta vilka produkter och tjänster som är vinstdrivande. Genom UF kan du testa dig fram, utveckla utan att riskera större startkapital. När du sedan driver ett riktigt företag har du lärt dig lika mycket om företagsamhet som flera års erfarenhet skulle ge dig. UF hjälper dig att under skoltid ta fram en intressant affärsidé. Du får hjälp under vägen genom handledning och mässor där du kan nå ut med din produkt. Om produkten är riktigt bra, då har du kärnan till ditt framtida företag. Du känner dina kunder och vet vart du ska rikta din marknadsföring.

Det är inte lätt att starta ett företag, så det bästa är att starta på liten skala. Vilken produkt eller tjänst ska du satsa på? Du har kanske sett ett behov som inte blir tillgodosett. Du kanske ser vart marknaden är på väg mot och vill köra igång innan någon annan kommer på idén. Du inser att det handlar om att vara först och när konkurrenterna är dig på spåren har du redan vidareutvecklat och är specialiserad inom produkten eller tjänsten. Oavsett vad du väljer att utveckla är det viktigt att du brinner för företaget. Vad skulle du vilja göra nästan gratis tills du börjar tjäna pengar på det? Tänk till för du kommer att lägga mycket tid på ditt företag med en produkt som kanske sedan inte är efterfrågad. Men ett misslyckande är också ett lärorikt steg på vägen, i alla fall om du börjar med ett UF-företag. Då har du fått svar på vad som inte fungerar.